Protestantse Gemeente Schipluiden Forum
Zoeken


Online
  • Gebruikers: 0
  • Gasten: 1
Door Erika op 11 April 2017 om 11:45
Hallo Ouders & Kinderen

Het is alweer zover: Pasen is in zicht! We gaan weer wat leuks organiseren met de kinderen! Dit keer willen we tijdens de officiële paasviering op zondagmorgen optreden met het kinderkoor Eigenwijs. Tijdens de paasviering is er ook kidsPraise dus gaan we die morgen ook leuke activiteiten doen. En schrijf alvast bij Opa & Oma / Papa & Mama op de kalender dat je op zondag 16 april om 10 uur gaat optreden in de Dorpskerk? Je mag natuurlijk je vriendje of vriendinnetje meenemen!
Groetjes namens het Kids Paas Event 2017

Beste Kinderen

Wij willen jullie graag uitnodigingen om op Goede Vrijdag 14 april van 10.00 tot 12.00 uur met ons mee te gaan naar de Boerderij! We zullen onder andere: broodjes gaan bakken, Pony rijden, Traptrekker-race, speurtocht over de boerderij en natuurlijk al de dieren te bewonderen. We zijn net als voorgaande jaren weer van harte welkom bij Familie van Vliet aan de Willemoordseweg 4 te Schipluiden Wil je met ons mee? Op avontuur over de boerderij? Geef je dan op via de mail -caroline- tomdu@hotmail.nl. Ook zijn we op zoek naar ouders die willen rijden naar de boerderij! Geef dat ook even door, Mocht een ouder niet kunnen rijden maar wel mee willen wees van harte welkom geef dat ook even door. Kinderen tot 4 jaar willen we wel graag dat er begeleiding mee komt.
Dus speur alvast je oude kleren, laarzen of klompen op! En kom met ons mee!
Groetjes Kids Paas Event 2017


klein voorproefje?

https://www.youtube.com/watch?v=rYNhnyshrpo
Door Erika op 11 April 2017 om 11:30
Wat is Alef?

Alef is hét bijbelblad voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Dit kindermagazine staat boordevol puzzels, weetjes, spannende bijbelverhalen, quizzen, spelletjes en meer.

De naam Alef is ontleend aan de eerste letter van het Hebreeuwse alfabet. Het vrolijke figuurtje Alef daagt kinderen uit de wereld van de Bijbel zelf te ontdekken. Ze raken op een speelse en laagdrempelige manier vertrouwd met de bijbelse figuren en verhalen, van Mozes tot Jezus, van Noach tot Paulus. Zo ontdekken kinderen zelf de rijkdom van de Bijbel.

Alef wordt gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). Het NBG brengt de Bijbel dichtbij, voor jong en oud. Uit diverse kinderpanels van het NBG bleek dat kinderen op een leuke en interessante manier bezig willen zijn met de Bijbel. En ouders vertelden dat zij het belangrijk vinden dat hun kinderen de relevantie van de Bijbel ontdekken. Met het vrolijke en toegankelijke magazine Alef gaat de wereld van de Bijbel leven voor kinderen!

Enthousiast geworden over Alef? Bestel je gratis proefexemplaar via de website van het nederlandsbijbelgenootschap.nl

Alef verschijnt tien keer per jaar en kost € 15,- per jaargang.
Door Erika op 11 April 2017 om 11:05
Avondgebeden in de Stille Week
Maandag 10 t/m donderdag 13 april is er om 19.30 uur een oecumenisch avondgebed van ongeveer een half uur in de kerk. De avondgebeden zijn in de koorruimte van de Dorpskerk. Er zal een programmaboekje klaarliggen. Er is gekozen om elke dag een persoon uit het evangelie naar voren te halen. Achtereenvolgens krijgen Judas, Petrus, Pilatus en Simon van Cyrene de aandacht in de rol die zij hebben vervuld in het lijdensevangelie. Bij de lezingen en gebeden zal een symbolische schikking gemaakt worden. Passende muziek en de symboliek van kaarsen maken het geheel compleet.

Paasviering met de basisschool
Donderdag 13 april, witte donderdag, is er ’s morgens om 9.00 uur een paasviering met alle leerlingen en leerkrachten van basisschool De Ark. Er zal naast het paasevangelie ook een mooi verhaal verteld worden met prachtige tekeningen, die geprojecteerd worden. Feestelijke liederen en de aanwezigheid van zoveel kinderen maken het al een beetje Pasen. Belangstellenden zijn welkom, maar wel graag rekening ermee houden dat de school vooraan zit tot halverwege de banken. U kunt dus het beste achterin of in de zijbanken gaan zitten.

Op Goede Vrijdag, 14 april, gedenken we het lijden en sterven van onze Heer Jezus Christus, om voor ons verzoening te doen bij de hemelse Vader, zodat we altijd vrij bij Hem mogen komen om Hem te danken en te vragen om hulp. We vieren dat met de maaltijd van de Heer. We vieren dat op de manier, die ondertussen gebruikelijk is: alle aanwezigen komen bij de nodiging tegelijk naar voren en vormen een kring, staand en zittend rond de tafel in het koor en voor het hek. Er is ook druivensap aanwezig in de beker met een lintje eromheen. De dienstdoende diaken reikt die desgewenst aan. De dienst begint om 19.30 uur.

Eerste paasdag begint de viering met een lied vooraf. Kom dus wat eerder naar de kerk als u alles mee wilt maken. De gelegenheidscantorij en de kinderen van de kidspraise hebben zich voorbereid om het extra feestelijk te maken. De dienst begint dus iets voor 10.00 uur. Na afloop van de dienst is er zelfgebakken lekkers bij de koffie.
Door Erika op 8 April 2017 om 14:50
Hoe kun je als ouders bidden met kinderen? Hoe help je ze om te praten met God? De Samenleesbijbel geeft handvatten om bidden concreet te maken voor kinderen. Download gratis de themapagina over bidden.

Bij het thema ‘bidden’ in de Samenleesbijbel leren kinderen wat bidden is, hoe je kunt bidden en welke verschillende gebeden er zijn. Speciale aandacht is er voor het ‘Onze Vader’ uit Matteüs 6, waar ook een lied bij gemaakt is.

Download de themapagina over bidden uit de Samenleesbijbel op de website van samenleesbijbel.nl
Over de Samenleesbijbel

De Samenleesbijbel is de bijbel voor gezinnen. Het is de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met 500 pagina’s met extra materiaal voor kinderen van 8-12 jaar. Weetjes, kaarten, spelletjes, gespreksvragen en liedjes brengen de Bijbel dichtbij kinderen en hun ouders.
Door Erika op 8 Juli 2016 om 15:39
Om te weten wie er zondag voorgaat, of dat er bijzonderheden zijn, kunt u het dienstrooster raadplegen dat is vermeld op de achterpagina van het Kerkschip. U kunt dit ook inzien via deze website onder de link 'Kerkschip'. Onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.
Door Erika op 8 Juli 2016 om 14:57
Kids in Actie

Kids in Actie is de kinderclub van Kerk in Actie. De club heeft een eigen mascotte: duif Rainbow. Net zoals de duif die de ark van Noach uitvloog op zoek naar een teken van hoop, zo vliegt Rainbow de wereld over. Ze komt terug met prachtige verhalen uit alle windstreken. In het interactieve Huis van Rainbow op kerkinactie.nl/kids kunnen kinderen filmpjes kijken, liedjes te luisteren, spelletjes doen en Rainbowkaarten versturen. Ook kunnen zij samen iets doen voor kinderen ver weg, zoals een actie te organiseren voor de kinderprojecten van Kerk in Actie.

Duif Rainbow brengt verhalen van kinderen ver weg dichtbij

Kerk in Actie lanceert een uniek initiatief voor kinderen en (groot)ouders samen: Kids in Actie. Duif Rainbow, de mascotte van Kids in Actie, nodigt kinderen in Nederland uit samen met ouders, opa’s of oma’s, iets te betekenen voor kinderen ver weg. Kerk in Actie wil zo op een aantrekkelijke manier kinderen en volwassenen betrekken bij het werk van zending en werelddiaconaat.

Voor meer informatie ga naar: https://www.kerkinactie.nl/actueel/2016/04/kids-in-actie-is-live

of direct naar het huis van Rainbow: kerkinactie.nl/kids
Door Erika op 18 April 2016 om 19:14
WAT DOE JIJ KOMENDE ZOMER?

Wil je een écht avontuurlijke vakantie? Iets betekenen voor een ander, groeien in geloof? Schrijf je dan in voor Dabar. Elke zomer gaan zo’n 450 jongeren naar een camping of stad in Nederland. In teamverband verzorgen ze er recreatie- en evangelisatie-activiteiten. In teamverband wonen en werken ze op de camping en zijn zo in woord en daad getuigen van Gods liefde.

Het is een enerverend en afwisselend werk: je organiseert een kinderclub, je zet een volleybalcompetitie op poten, je stippelt een speurtocht uit, je maakt een praatje maken op het trekkersveld. Of je houdt een bijbelstudie-voor-beginners, je gaat een potje voetballen, je presenteert een tiener-programma of je houdt een avondsluiting met campinggasten…

De ene taak ligt je meer dan de andere. Maar daarvoor werk je juist in teamverband, zodat je gebruik kunt maken van elkaars talenten. Wees niet bang dat je het allemaal zelf moet doen. God gaat in alles met je mee.

Als je nu denkt: haalt het eigenlijk wel wat uit, dat werk van die Dabar-vrijwilligers? Lees dan even mee, in zomaar een aantal reacties van de afgelopen tijd:

'Mijn nieuwsgierigheid voor God is door deze vakantie weer gewekt, dank jullie wel!'

‘Ik heb de kinderbijbel bijna uit juf!’

‘De band die je in een paar jaar met campinggasten opbouwt is erg mooi! Verder is Dabar een hele mooie (geloofs)ervaring en heeft het me dichter bij God gebracht.’

Toegegeven, Dabar vraagt je inzet, maar er staat veel tegenover. Als je de ervaringen van eerdere deelnemers hoort, keert één opmerking steeds terug: ‘Dabar betekent veel voor de mensen die ik heb ontmoet, maar het betekende ook veel voor mijzelf. Twee weken intensief bezig zijn. Met campinggasten, met elkaar, en met God’.

We sturen je niet zomaar op pad, je krijgt vooraf een goede toerusting. Van 22 t/m 24 april 2016 organiseren het Dabar Ontmoetingsweekend. Drie dagen lang ontmoet je andere teamleden en volg je trainingen, workshops en lezingen. Een weekend om geestelijk op te laden en uitgedaagd worden om in de leefwereld van de campinggasten te stappen.

Enthousiast geworden? Meld je dan aan! De minimumleeftijd voor Dabar is 18 jaar. Maar in overleg met de IZB kunnen op sommige campings ook 17-jarigen meedoen. Aanmelden kan via de website www.dabarwerk.nl. Bij aanmelding kun je aangeven welke camping/stad en periode je voorkeur heeft. Neem deze uitdaging aan en beleef Dabar! Deelname is gratis. De ervaring onbetaalbaar!
Door Erika op 31 Maart 2016 om 13:15
kijk voor meer actuele berichten ook onder de knop 'nieuws'.
Kalender
<Oktober 2017
ZoMaDiWoDoVrZa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031