Kids Eventen

Volkstelling in Schipluiden

Vlak voor de Kerst was het een drukte van belang op het gemeentehuis van Midden-Delfland. De burgemeester moest een heel volk inschrijven. Gelukkig leidde een Romeinse soldaat alles in goede banen.

Door Gemma van Winden-Tetteroo. 

Het Kids Christmas Event organiseert ieder jaar rond Kerstmis iets moois om de kinderen bij de kerk en de bijbel te betrekken. Dit jaar hebben ze het kerstverhaal uitgebeeld. De kinderen gingen onder begeleiding op pad om een slaapplaats te vinden voor Jozef en Maria. Maar nergens was er plek, zelfs niet bij het Raadhuis of in Molen Korpershoek. Ook de Trambrug bood geen oplossing. Intussen moesten alle mensen zich laten inschrijven. Zo ook Jozef en Maria. En al die andere mensen die mee liepen in de stoet. Het inschrijven gebeurde op het gemeentehuis waar burgemeester Rodenburg in hoogsteigen persoon klaar zat om alle namen op een imposante perkamenten rol te schrijven.

Kerstboek van Schipluiden

Van alle gebeurtenissen zijn zoveel leuke foto’s gemaakt, dat de leiding overweegt om een Kerstboek van Schipluiden uit te geven. Dan kunnen we meteen lezen hoe dit allemaal is afgelopen!