Kerstsfeer proeven in en rondom de Dorpskerk Kerstsfeer proeven in en rondom de Dorpskerk
Op zaterdag 14 december van 16.00 tot 19.00 uur willen wij een kleinschalige kerstmarkt in en rond de Dorpskerk en Het Baken houden met een kerstverhaal, muziek en zang. Er is nog de mogelijkheid om een kraam te huren waar je kerstgerelateerde spullen kan verkopen, of je kan er gaan staan voor een goed doel dat je een warm hart toe draagt. Wij zoeken ook nog vrijwilligers voor diverse hand- en spandiensten in en rond de kerk, op- en afbouw en hulp bij de catering. Het belooft een gezellig gebeuren te worden met natuurlijk diverse lekkernijen en overheerlijke erwtensoep, warme chocomel, glühwein en natuurlijk oliebollen. Wilt u een kraam huren of meehelpen neem dan voor 2 december contact op met Harry Arkesteijn 06 29027080 of Ton van der Eijk 06 53440348
 
 
Taizé viering in de Dorpskerk Taizé viering in de Dorpskerk
Taizé viering in de Dorpskerk
Op zondagmiddag 24 november 2019 zal er weer een Taizéviering worden gehouden in de Dorpskerk te Schipluiden. De aanvang is 17.00 uur ’s middags. De viering zal worden geleid door pastor Paul Mantelaers uit Schipluiden. De samenkomst kenmerkt zich door Taizé liederen, stiltes, een korte gedachte en de mogelijkheid een kaars aan te steken. Een eeuwenoude kerk maakt de sfeer compleet. Een cantorij zorgt samen met muzikale ondersteuning voor de begeleiding. Wie mee wil zingen wordt hierbij van harte uitgenodigd om 16.00 uur aanwezig te zijn. De volgende vieringen zijn gepland op 26 januari 2020 en 23 februari 2020.
Een klein uur van rust, van meditatieve gebedsliederen, van de symboliek van het licht, van gebeden. Een verstillend moment om tot jezelf te komen. Om in de eenvoud van het avondgebed ook God te vinden, te ontmoeten.
 
Verfwerk kerk en nieuwe staanders fietsenstalling Verfwerk kerk en nieuwe staanders fietsenstalling
Het verfwerk van de kerk, de toren, Het Baken (voorheen Het Anker) en van de pastorie is klaar. Als u de kerk binnenstapt let dan eens op de buitendeuren, alle deuren zijn strak in de lak gezet, de glans komt je tegemoet. Ook de pastorie heeft een grondige verfbeurt gehad, veel houtrot in de kozijnen van de gebouwen is met twee componenten materiaal grondig gerepareerd. Een grote klus, voor de komende jaren zullen we er voor zorgen dat het verfwerk goed wordt bijgehouden. De staanders waarop het dak van de fietsenstalling rust vertonen al jaren scheuren, het roestige ijzerwerk in het hout zet uit, sommige staanders vertonen zelfs houtrot. We hebben besloten dat de staanders in de komende maanden vernieuwd zullen worden, uitgevoerd in hardhout op nieuwe betonnen voeten (poeren). De verbinding van de houten staanders met de poeren zijn roestvrij stalen buizen die niet roesten. Een constructie die nauwelijks meer onderhoud nodig heeft. De bestaande staanders zullen door het tuinteam worden verwijderd, het dak zal worden gestut hierna zal de aannemer de nieuwe staanders plaatsen. Als laatste komen de schilders het geheel weer in de verf zetten. 
 
 
Kerkdienst luisteren Kerkdienst luisteren


Wilt u een kerkdienst uit de Dorpskerk
beluisteren?
Klik op onderstaande link!

www.kerkomroep.nl
 
Petrus Petrus

 

Een magazine over geloof, hoop en liefde. 
Petrus? Nee, dit blad gaat niet over die ene visser, die vriend en volgeling van Jezus. Wel over de kerk, want die lijkt wel wat op Petrus. Sterk als een rots, en tegelijk zwak en feilbaar. Soms moedig, soms overmoedig, soms te voorzichtig. Maar vooral een plek waar ieder mens welkom. Een blad voro alle Petra's en Petrussen!

https://petrusmagazine.nl/