Dorcas Voedselpakkettenactie Dorcas Voedselpakkettenactie
In ruim zeshonderd supermarkten en in kerken, scholen en bedrijven in Nederland zamelen duizenden vrijwilligers voedsel en geld in voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Het voedsel deelt Dorcas in voedselpakketten uit aan mensen die dit zelf niet kunnen kopen vanwege armoede, leeftijd, ziekte of beperking. Het geld besteedt Dorcas voor een deel aan de transportkosten van de voedselpakketten en aan voedselzekerheidsprojecten waarmee mensen in hun eigen levensonderhoud leren voorzien door een opleiding te volgen, een microkrediet aan te vragen of begeleiding te ontvangen op de arbeidsmarkt.
Bij ons in Schipluiden bij de Albert Heyn staan vrijwilligers om u te vragen een pakket te doneren. Pakketten oplopend van € 5,-, €10,-, €15,-, € 20,- kunt u als voorbeeld zien bij de ingang in het schap. U hoeft dus zelf niets te kopen in de winkel. De producten worden later ingekocht.
Direct na de voedselactie verwerken vrijwilligers in De Lier de goederen tot voedselpakketten. Deze worden vervolgens zo spoedig mogelijk getransporteerd en uitgedeeld aan de allerarmsten. Meer informatie: www.dorcasvoedselactie.nl.
Namens de samenwerkende kerken van Schipluiden,
Aria van Leerdam en Marian van der Vaart
terug