Kerkennacht 22 juni 2019 Kerkennacht 22 juni 2019
 
Kerkennacht 2019 Kerkennacht 2019
Zaterdag 22 juni 2019

“Is dit óók kerk?”

Tijdens de Kerkennacht, altijd rond de langste dag van het jaar, zetten geloofsgemeenschappen van allerlei gezindten in steden en dorpen hun gebouwen open voor iedereen die belangstelling heeft. Vaak gebeurt dit tot ’s avonds laat.

lees verder:  Folder Kerkennacht 22 juni 2019
 
 
Vakantie Ds. E. Dibbets-van der Roest Vakantie Ds. E. Dibbets-van der Roest
Van maandag 17 juni t/m zondag 14 juli is ds. Dibbets afwezig. Tot en met 28 juni kunt u contact opnemen met de scriba als er een predikant nodig is. Vanaf 28 juni is ouderling Jeannet van Leeuwen het eerste aanspreekpunt (tel. 015-3809590).
 
 
Zing mee met de Zomerfeestviering! Zing mee met de Zomerfeestviering!
Om alvast in de agenda te vermelden: vier avonden waarop de liederen doorgezongen worden voor de oecumenische zomerfeestdienst die op zondag 18 augustus gehouden wordt. Er wordt ongeveer anderhalf uur geoefend op de woensdagavonden 10 en 17 juli en 7 en 14 augustus. Aanvang 19.30 uur in de Jacobuskerk. Muzikale leiding: Jan v.d. Knaap. Het is niet verplicht om alle vier de avonden aanwezig te zijn. 
 
 
Ontdek de schatten van Schipluiden Ontdek de schatten van Schipluiden
Zoals we eerder hebben geschreven is op iedere zaterdagmiddag de kerk in de zomermaanden juni tot en met augustus open voor publiek (13.00 - 16.00 uur). Vanaf zaterdag 1 juni gaan we beginnen, u bent van harte welkom om een kijkje te nemen in de kerk en de schatten van Schipluiden te ontdekken.  Wist u dat de Dorpskerk het oudste gebouw van Schipluiden is, het gebouw stamt uit de 13de eeuw en is een voorbeeld van wat men noemt, Boerengothiek. Veel interieurelementen verwijzen naar het kasteel Keenenburg, zoals de Familiewapens, de Keenenburgbank met zijn engelen, de grafkelder, ze vertellen de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners. Een bezoek aan de kerk krijgt extra waarde in combinatie met een bezoek aan het museum Het Tramstation. Dit museum heeft een speciale Keenenburgkamer, waarin de roemruchte geschiedenis van het kasteel Keenenburg wordt verteld.
 
 
 
Wij staan vermeld Wij staan vermeld
Wij staan vermeld
https://www.wijdekerk.nl/
 
Nashville verklaring Nashville verklaring
Ds. René de Reuver, scriba generale synode, betreurt de naar Nederland overgewaaide Nashville-verklaring. 
Lees het artikel door te klikken op onderstaande link:

Ds. De Reuver over Nashville verklaring
 
Hambrouckmonument Hambrouckmonument
De historische vereniging Oud Schipluiden heeft onze gemeente een schilderij van Ds. Hambrouck in Formosa geschonken. Het schilderij zal worden opgehangen in de consistoriekamer, maar voor we dat doen kunt u na de ochtenddienst op 16 december a.s. het schilderij in Het Baken bewonderen.
Uit de nalatenschap van mevrouw Van Leeuwen – Westerman hebben de erfgenamen een schilderij van de Dorpskerk van voor de tweede wereldoorlog geschonken. Ook dit schilderij kunt op 16 december in Het Baken bekijken, daarna zal het een plaatsje krijgen in de consistoriekamer.
 
lees meer ยป
 
Kerkdienst luisteren Kerkdienst luisteren


Wilt u een kerkdienst uit de Dorpskerk
beluisteren?
Klik op onderstaande link!

http://www.kerkomroep.nl/#/kerkenqueryString=schipluiden&orderBy=plaats
 
Petrus Petrus

 

Een magazine over geloof, hoop en liefde. 
Petrus? Nee, dit blad gaat niet over die ene visser, die vriend en volgeling van Jezus. Wel over de kerk, want die lijkt wel wat op Petrus. Sterk als een rots, en tegelijk zwak en feilbaar. Soms moedig, soms overmoedig, soms te voorzichtig. Maar vooral een plek waar ieder mens welkom. Een blad voro alle Petra's en Petrussen!

https://petrusmagazine.nl/ 

 
 
 
Welkom Welkom

Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Schipluiden! Er wordt nog volop gewerkt aan de invulling van de site!

Wij zijn een gemeente die in God geloven en dat beleven en belijden binnen het verband van de Protestantse Kerk in Nederland. De gemeente is samengesteld uit mensen met diverse kerkelijke achtergronden, diverse leeftijden, trouwe en incidentele kerkbezoekers. Er zijn veel vrijwilligers actief! Onze gemeente kenmerkt zich door jonge en oude mensen die omzien naar elkaar en de mensen om ons heen.